SCOTCH x NIGEL CABOURN

Toegegeven, de geweldige jas van Scotch & Soda waar we op slag verliefd op zijn geworden, is natuurlijk gewoon een kopie van de Everest Parka van Nigel Cabourn. Die op zijn beurt weer geinspireerd was door de jas die Sir Edmund Hillary droeg tijdens zijn expedities naar de top van de Mount Everest. Waar die ouwe bergbeklimmert de jas eigenlijk vandaan had, dat vertelt het verhaal dan weer eigenlijk nooit. Gek, eigenlijk.

De Everest Parka van Nigel Cabourn (op de eerste foto geshowd door niemand minder dan het jongere (en veel knappere) broertje van onze eigen Billy the Klit) kost 2000 euro. Die van Scotch, overigens zonder bontkraagje, kost slechts 259,95.  En die hangt dus gewoon bij Baretta. Een prachtige en heerlijk warme lichtgewicht winterjas met borgvoering in de capuchon, dubbele sluiting, handig touw om de jas nog meer tailleren en van waterafstotend ribstop. Hoe comfortabel wil je het hebben?

Aangezien we de eerste foto’s hebben geleend van onze gewaardeerde collegae van Tenue de Nimes, is het wel zo netjes om te melden dat je in hun shop terecht kan voor the real deal. 


Advertenties