TROONREDE 2012

Leden van de Staten Generaal,

Dit jaar gaan Wij het eens compleet anders doen. Wij zijn klaar met dat economische geneuzel, en Wij willen niets meer horen over rollebollende politici. Om nog maar te zwijgen over boze bevolkingsgroepen, het Nederlands Elftal of rare oorlogen in landen waar de dingen toch nooit veranderen. Wij zijn klaar voor een troonrede nieuwe stijl. En dus geven Wij u, beste landgenoten, een gratis doch bindend advies. 

Het wordt de hoogste tijd dat U allen eens wat aan het uiterlijk gaat doen. Daar kijken Wij namelijk dagelijks tegenaan, en daar worden Wij in nog angstaanjagend veel gevallen niet vrolijk van. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten, maar om heel eerlijk te zijn, geachte onderdanen, waren Wij zelfs een lichtelijk opgelucht toen Ons ter Koninklijke Ore kwam dat Wij niet meer betrokken zouden worden bij het formeren. En heus niet alleen omdat Wij dat een doodsaaie klus vinden.

Neen, Wij zijn enorm blij te vernemen dat al die waardeloos geklede mijnheren Ons Koninklijk Gezichtsveld niet meer komen bevuilen. Die oer-saaie grijze en veel te grote pakken. Die slecht geknoopte stropdassen. Die wanstaltige schoenen. Bah. Bah. Bah. Zelfs Wim-Lex mag dit soort prul niet dragen wanneer hij met zijn vrindjes gaat jagen.

Dit jaar, Leden van de Staten Generaal, geachte landgenoten, dit jaar adviseren Wij u allen eens een kijkje te gaan nemen bij Baretta Jeans. Een werkelijk beeldschoon jeansetablissement in onze Hofstad, waar men voor de moderne man een onvoorstelbaar Koninklijk Aanbod denims heeft. Incluis kekke winterjassen, die Onze goedkeuring kan welbevinden.

Onlangs hebben Wij ook Wim-Lex naar de heren van Baretta Jeans gestuurd. Met de simpele opdracht er voor te zorgen dat Wij de schoonmams van Maxima kunnen blijven. Want zoals die knul de afgelopen weken in het openbaar verscheen, was een regelrechte schande voor de familie. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Met werkelijk schitterende jeans van bijvoorbeeld PRPS. En Koninklijk Blue Blood. Iets wat ook Onze grootvaderen zal behagen. En dan hebben Wij u nog niet eens verteld over de ontzettend fijne winterjassen van ELVINE. Van Onze Zweedse bondgenoten, dus een bij voorbaat prima product.

Enfin, onderdanen. Wij willen het deze troonrede hier graag bij laten. Gaat heen, en spoed u allen naar Baretta Jeans. Dat is een bevel.

Greetz,

Bea.

Advertenties