MEN IN DENIM BUILT THIS LAND…

“Iedereen kent inmiddels het beroemde Baretta-bord. Met de schitterende graphic van kunstenaar Pieter Ceizer op de ene kant, en wijze(?) spreuken op de andere. Met krijt. Ouderwets, zoals het hoort. En ons bord is populair. Geeft karakter aan de shop, en tovert in veel gevallen een glimlach op het gezicht van het langslopend publiek.

Datzelfde bord moet volgens de politie verdwijnen. Kwamen ze vandaag even vertellen. De altijd meedenkende Gemeente Den Haag heeft besloten dat je niets voor je winkel mag zetten wat verder dan 80 centimeter uitsteekt, en wat niet direct met het pand verbonden is. Of zoiets.

En nu snappen wij in tegenstelling tot al onze buren heus wel dat je geen pauperige rekken met nog armoedigere kleding midden op straat kunt zetten. Maar een fucking ouderwets krijtbord, van één van de laatste zelfstandig ondernemers in de Haagse binnenstad? Flikker toch op.

Op zich waren ze toch al lekker bezig vandaag, want onze vrienden van Cafe Rootz, waar Patrick van Aller tegenwoordig de creatieve scepter zwaait, kreeg eenzelfde spreekwoordelijke deksel op de neus. Iets met terras, te gezellig en ‘magniet’. Want ‘magniet’ is het favoriete woord van onze gemeente. Helemaal in combinatie met sfeer, gezelligheid en willen ondernemen.

Lieve mensen van de Gemeente Den Haag (en ik weet dat je meeleest, ome Ernst!), in plaats van regeltjes te verzinnen om ondernemertjes te pesten, zou het toch véél leuker zijn om de Hagenaars aan te moedigen wat van de stad te maken? Kom eens met wat positiefs in plaats van met een meetlat in de bosjes te liggen om te kijken of een terras of krijtbord niet verder dan 81.5 centimeter uitsteekt. En 3(!) man sterk langs te sturen om ons te waarschuwen voor boetes.

Bedenk eens wat leuks om de zelfstandig ondernemers in het zonnetje te zetten. Mensen die zich dagelijks harder in lijken te zetten voor de stad (en natuurlijk voor hun eigen winkeltje in het bijzonder) dan een hele afdeling citymarketing bij elkaar. Dankzij social media bereiken wij inmiddels het hele land, en komen er mensen van heinde en verre naar de winkel om te zien wat Baretta tegenwoordig doet. En hoe word je vervolgens door de gemeente bedankt? Met een bekeuring. Stumperts.”

936517_499113786848029_917224547_n

Advertenties