STORYTELLING

Zoals je weet, houden wij bij Baretta wel van een beetje duiding. Het gaat tenslotte allemaal om ‘storytelling’, dus mogen we zo nu en dan best een verhaaltje vertellen. Toch?

Komende weken beginnen een hoop grote merken met het leveren van de zogenaamde ‘novemberlevering’. Althans, zo noemen wij ‘m. Volgens de merken is het de ‘pre-spring levering’. Pre-spring. Terwijl het net een beetje herfst is geworden. En daar tussenin schijnt nog iets van een winter te zitten..

Zo’n nieuwe levering is natuurlijk altijd hartstikke leuk, maar moet wél een beetje bij het weerbeeld passen. Vinden wij. En doordat de seizoenen in die gekke branche waarin wij actief zijn, zo op hol zijn geslagen door de hebzucht van merken en heel veel winkeliers (‘meer handel, is meer omzet’.. ofzoiets?), is het zoals je zult begrijpen best vreemd om nu alweer items voor volgend voorjaar in de winkel te hebben. Daar zit toch niemand op te wachten? Tenzij je lekker een winter lang op vakantie gaat. Dan zijn we bij deze jaloers.

Anyway, wij kunnen er niks aan doen dat de merken hun winterjassen in juli/augustus leveren. Als de mussen nog van het dak vallen. En de korte broeken in februari. Als diezelfde mussen inmiddels doodgevroren zijn. Met als gevolg dat je dus in de winter zelf geen degelijke jas kunt vinden. En in de zomer inderdaad geen korte broek. Zeker niet als diezelfde grote winkels menen de boel al heel snel af te moeten prijzen, waardoor de markt helemaal in de war raakt.

Moraal van het verhaal: doe jezelf een plezier, en scoor die winterjassen nu ze er nog zijn. Ook vandaag moesten we weer te veel mensen teleurstellen, terwijl wij op z’n zachtst gezegd een ongehoord grote collectie van bijvoorbeeld ELVINE hebben hangen. En wij snappen dat onze klanten maar moeilijk kunnen begrijpen hoe de winterjassen nu al op kunnen zijn. Wij snappen het zelf eigenlijk ook niet.

Tot slot een positieve kijk: de allermooiste selvedge denims van Nederland vind je gelukkig wél het hele jaar door bij Baretta. Daar zorgen we wel voor.

1450152_539856066107134_1008796182_n

Advertenties