DENIM GALLERY: PRPS NOIR x THE SELVEDGE YARD

Alle ingedragen dry denims vertellen natuurlijk een eigen verhaal. Want de scratches, mustaches, honeycombs en vlekken zijn stuk voor stuk uniek. En gebeuren op een eigen manier. Maar sommige broeken hebben vooraf ook al een toffe story. En verhalen moeten verteld worden, dat weet je inmiddels. Dat doen we graag.

Anderhalf jaar geleden was onze inkoper Bart in New York City, waar hij in Williamsburg, Brooklyn een tof feestje bij mocht wonen van The Selvedge Yard. Een Amerikaans jeans- en motorblog van JP, die niet geheel toevallig bevriend is met niemand minder dan PRPS-founder én designer Donwan Harrell.

De jeansgoeroe was naar JP toegekomen om in zijn Fast Ashley Studios een replica te bouwen van de Triumph ‘Blackbird’ uit 1953. De helemaal zwarte motor waar Marlon Brando op reed, en waar heel Amerika spontaan verliefd op werd. De toekomst van het Engelse merk was daarmee gegarandeerd in het grote Amerika. Over marketing en storytelling gesproken.

Anyway, Donwan raakte bevriend met JP, en samen besloten zij ter ere van de lancering van de schitterende bike op vrijdag 13 april een zeer limited edition te maken van een PRPS Noir x The Selvedge Yard. Slechts 13 stuks, van alleen de allermooiste deadstock Japanse selvedge denim. Porno in het kwadraat, zeg maar. En zo geschiedde.

Tijdens de avond kregen alle bezoekers aan veggie tanned leather bracelet met het PRPS en Selvedge Yard-logo, en daarin een nummer geschreven. Want de broeken zouden aan het eind van de avond op geheel ondemocratische wijze verloot worden. Nummertje 12, prijkte in Bart zijn armband. En dat wist JP. Want zoals dat gaat in The States, wordt er goed voor ‘my friends from the Netherlands’ gezorgd. Ook al heb je de beste man pas één keer een mail gestuurd.

Na anderhalf jaar de broek gedragen te hebben, mocht de PRPS Noir x The Selvedge Yard met Kerst voor het eerst een wasbeurtje genieten. En het resultaat is verbluffend. Al zeggen we zelf. Met nog een lange weg te gaan, gaat deze broek voor een nieuwe holy grail status. En prijkt hij nu alvast in onze Baretta Denim Gallery.

DSCN2970
DSCN2961
DSCN2966
DSCN2965
donwan-harrell-prps
prps5
the-selvedge-yard-blackird-event
the-selvedge-yard-prps-denim-jean-poster
1011555_700040520029925_1421705943_n

Advertenties