MIDSEASON SALE?! NO WAY!

Om de één of andere merkwaardige reden leveren de merken hun collecties op onmogelijke momenten uit. De zomerdingen komen in januari, de winterjassen in augustus. En dat terwijl je de artikelen pas nodig hebt in… eeh, precies: januari en augustus. Maar dan dus wel andersom.

Meest vervelende aan die vroege levering is dat wij als winkel wel gewoon de bijbehorende facturen moeten betalen. En we dus met name in september en oktober vrij forse investeringen moeten doen. Want jassen kosten gewoon een hoop geld. Ook voor ons. Dat geeft op zich niet, want normaal gesproken verkoop je die jassen toch wel. Dus als je een beetje zuinig bent, verstandig met je centjes omspringt en fijn kunt samenwerken met de merken… Anyway, het is een hussle, maar vooralsnog lukt het ons in ieder geval nog wel om het te managen. Prima.

Maar dan is het natuurlijk wél de bedoeling dat die jassen uiteindelijk verkocht worden. Voor de prijs die het artikel waard is. En dit, zeer gewaardeerde vrienden en klanten, is een hele belangrijke zin. Want we zouden paniekerig de boel af kunnen prijzen in de (vaak tevergeefse) hoop om een jasje extra te verkopen, maar dan nemen we ook jullie in de maling. Afprijzen is een wanhoopsdaad voor iedere winkel. En indirect geef je dan dus toe dat de prijzen die jij vraagt, niet reëel zijn. Met andere woorden: je hebt je klanten die wél vroeg/op tijd waren, ouderwets opgelicht.

Afprijzen is namelijk oorspronkelijk bedoeld om van je laatste stuks af te komen. Of van de artikelen die je om welke reden dan ook niet hebt kunnen verkopen. Niet om de markt te verzieken. Even snel geld te willen maken. Of om je vaste, trouwe klanten in de bek te pissen.

We maken hier vast weer geen vrienden mee, maar we kunnen dit verhaal gewoon niet laten. Wij hebben in Baretta een bepaald idee. Een bepaalde visie. En daar proberen we ons vooral aan te houden. Niet krampachtig. Maar standvastig. Da’s een subtiel, maar heel wezenlijk verschil.

Zijn wij dan zo goed? Nopez. Totaal niet. Ook wij hebben er natuurlijk fakking veel last van dat het tot vandaag zo warm was. En lopen cijfermatig behoorlijk achter. En ook wij voelen elke maand die niet-meer-leuke druk om alle rekeningen te betalen. Maar dat betekent niet dat wij ineens de boel maar af gaan prijzen. Want wij zijn vooral blij met die mensen die hun jas al bij ons hebben gescoord. En we gaan de rest van de jassen ook verkopen. Aan al die mensen die weten dat een mooie jas van Elvine of DENHAM The Jeanmakergewoon de prijs die gevraagd wordt waard is. Al zou het ons uiteindelijk de spreekwoordelijke kop kosten: wij weigeren mee te doen met de massale wanhoop

actie-1

Advertenties