HAPPY 2015

Iedereen die in Baretta de reis naar de derde etage weleens heeft durven maken, kent ons toilet. Of beter: de bijbehorende walls of fame. Vol wijze leuzen, mooie spreuken en kwetsende teksten. Op die muren staat zo’n beetje de geschiedenis van 100 jaar Baretta. Mooi. En daar schrijven we over 3 dagen dus een jaartje bij.

Zoals je op de heerlijke Freshcotton-kalender (waar blijft de nieuwe kalender van de enige webshop die wij wél trekken eigenlijk, Albert?!) kunt zien, zit 2014 er dus bijna op. En het was wederom een bewogen jaar. Moeizaam, soms ronduit teleurstellend, maar ook best vaak tof. Met de release van de Ceizer x Baretta sweat, de collabs met onder andere Pig&Hen,  Kultivate en Alfredo Gonzales en natuurlijk de ‘3 Year Anniversary Denim’ met Naked and Famous Denim en ook alweer met Pieter. De broek der broeken, die zelfs bij het grote colette in Parijs te koop was. WOW! We zijn op alle samenwerking fukking trots, en gaan in 2015 natuurlijk vol gas verder… 

Natuurlijk was ELVINE afgelopen winter weer de grote winnaar in onze shop. Maar 2014 was ook het jaar van DENHAM The Jeanmaker. Want dat merk stak met kop en schouders boven de hele jeanswand uit. Een topproduct, een heerlijke samenwerking en bovendien een favo van ons allemaal in de shop. Dat helpt ook.

Wat verder opviel? Dat er angstaanjagend veel winkels het spreekwoordelijke loodje hebben gelegd. En dat veel grote merken nog steeds niet helemaal lijken te snappen wat er in de markt gebeurt. En nu zouden we ook weer kunnen beginnen over afprijzen en stunt-winkels: maar dat doen we niet. In 2015 gaan we alleen nog uit van onszelf. Gaan we kijken hoe wij verder kunnen werken om het hoofd boven water te blijven houden, en misschien zelfs wel een stukje te gaan zwemmen. In het nieuwe jaar ben je nog niet van ons verlost. Dat is een officiële waarschuwing.

We wensen onze vrienden, klanten en toekomstige fans alvast een prachtige uiteinde, en een nog cooler 2015. Dat het maar gewoon beter mag worden. Met gezondheid, geluk en liefde voor jeans. Voor mooie spullen. En voor lokale helden. Let’s go, guys!!

 

10614349_766067196819352_1806249048678701837_n

Advertenties